Työntekijät

www.terapiakoodi.fi/Työntekijät •  

   

   

 • Fysio- ja Ratsastusterapia Koodi

 • Riikka Säkkinen

    

  Fysioterapeutti AMK (2000)

  Lasten ja nuorten fysioterapian AMK erikoistumisopinnot (2003)

  NDT-, Bobath- terapeutti (2009)

  NDT-, Bobath- vauvaterapeutti (2014)

  Ratsastusterapeutti SRT® (2014)

  Neuropsykiatrinen valmentaja (2017)

   

  jakoviiva

  Anna-Mari Murtovaara   

   

  Ratsastusterapia-avustaja

  Eläintenhoitaja

  Hevoshieroja

  Ansku toimii ratsastusterapioissa avustajana ja hän vastaa myös terapiahevosten hyvinvoinnista. Ansku on koulutukseltaan eläintenhoitaja ja on koulutettu tehtäväkohtaisesti ratsastusterapiassa avustamiseen. Anskulla on luotettava, ammattitaitoinen ja ystävällinen työote sekä ihmisten, että eläinten kanssa.

   

  jakoviiva

  Terapiahevoset

  Ratsastusterapiatyössä käytettävän hevosen tulee olla työhönsä koulutettu ja luonteensa ja rakenteensa puolesta terapiakäyttöön soveltuva. Kolmivuotisen ratsastusterapeuttikoulutuksen käytyään ratsastusterapeutti-SRT osaa valita terapiatyöhön soveltuvan hevosen ja kouluttaa sen tehtäviinsä. Ratsastusterapeutti huolehtii terapiahevosen sopivasta työmäärästä ja työn riittävästä tauotuksesta. Ollessaan vapaalla terapiahevosen tehtävistä terapiahevonen tarvitsee riittävästi vapaata ulkoilua lajitovereiden seurassa sekä monipuolista liikuntaa. Hevosen koulutustason ja kuuliaisuuden ylläpitämiseksi terapiahevonen läpiratsastetaan säännöllisesti kaikissa askellajeissa. Hyvä fyysinen kunto varmistaa myös terapiahevosen psyykkisen kestävyyden ajoittain kuormittavassa työssä. Maastolenkit ja monipuolinen liikkuminen pitävät hevosen mielen virkeänä ja kasvattavat kuntoa.

  Terapiahevosten terveyden, hyvinvoinnin ja työkyvyn takaamiseksi käytämme hevoskohtaisia painorajoja. Painorajat ovat suuntaa antavia ja tapauskohtaisia. Ratkaisevaa ei ole pelkästään kilomäärä, vaan tärkeimpiä vaikuttavia tekijöitä ovat mm. kehonhallinta, tasapaino sekä terapiatunnin kuormittavuus hevoselle.

  Sandy van de Kruusdellen (Sandy)♥(s.2005)

  Sandy haflinger-tamma, joka on kaunis ja jykevä olemukseltaan. Sandy on toiminut ratsuna sekä reki- ja valjakkohevosena ennen terapiauraansa. Hän on kiltti, herkkä, sosiaalinen ja vastuuntuntoinen ja on lunastanut paikkansa terapiatiimissä. Tyttömäisiä piirteitä esiintyy ajoittain ja hän tarvitsee tukea ja asiat pitää esittää selkeästi ja ystävällisesti. Sandy on kooltaan pieni hevonen, joten pystyy hoitamaan lapset ja tukipinta ja kantavuus  pienille aikuisellekin riittävä. Sandyn ratsastajan painoraja n.80 kg.

   

       

  Toivon Paasto (Topi)♥(s.2002)

  Topi on suomenhevosruuna, joka saapui täyttämään Hiliman suuria saappaita joulukuussa 2018. Ja onhan hän täyttänyt niitä takuuvarmalla työllä. Topi on painonsa arvosta kultaa ja se huokuu luottamusta ja rauhallisuutta työssään. Se on kuuliainen, ystävällinen ja sosiaalinen herrasmies, jolla on toivottavasti paljon annettavaa terapiaratsastajille. Topin ratsastajan painoraja n.95kg.

   

  Kuurankurvaus (Kurvaus)♥s.2012

  Kurvaus on pienehkö, kiltti, utelias ja sosiaalinen suomenhevosruuna. Se liittyi terapiatiimin eskarioppilaaksi kesällä 2022 ja tutustuttuaan talliympäristöön ja laumaan, on aloittanut terapiavalmiuksien harjoittelua.

  jakoviiva

  In memoriam ♥

  Nopsa-Hilima (Hilima)

  635608433061420175_DSC99661507761_10204746821384247_5868547506815720069_n[1]

  Pandora (Dora)

  jakoviiva